Дисципліна «Кейтеринг» – вибіркова навчальна дисципліна, передбачена планом підготовки здобувачів вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа. Предметом вивчення навчальної дисципліни є структура і логічна організація діяльності з надання кейтерингових послуг, а також сукупність методів і прийомів такої діяльності. Кейтеринг – це вид економічної діяльності з виробництва та постачання готової продукції ресторанного господарства з організацією обслуговування або без неї. Послуги з кейтерингу – це організація харчування в місці розташування, що обране сторонніми організаціями та фізичними особами, включаючи організацію виїзного обслуговування з організацію дозвілля чи без неї.

Метою викладання навчальної дисципліни є формування здатності розробляти та впроваджувати ефективні методи організації праці, а також володіти сукупністю методів і прийомів діяльності з кейтерингу як складової частини ресторанних технологій.